»
S
I
D
E
B
A
R
«
Lätt att rädda
February 4th, 2012 by admin

Jag har tänkt på en sak. Sådana här människor som är ansvariga för folkmord och till och med döms för det. Hur går det för dem när de väl släpps ut? Jo, jag är medveten att de flesta folkmördare antingen kommer undan, själva blir mördade eller avrättas efter en hyfsat summarisk rättegång som Saddam Hussein och Nicolai Ceausescu. Men någon gång så borde en förhållandevis ung folkmördare dömas till så där 20 år i fängelse för att sedan släppas ut. Jag undrar lite vad myndigheterna säger till en sådan person som precis ska återfå sin frihet. ”Lycka till i livet. Och så inga fler folkmord nu. Det står klart och tydligt att i lagboken att alla former av folkmord är förbjudna. Om det går ser vi helst att du även undviker allt vad etniska rensningar och deportationer av hela folkslag heter.” Är det så det går till? Ved gör de sen? Går till arbetsförmedlingen kanske. Eller hur går det på anställningsintervjuer. ”Berätta lite om dig tack.” …”Ja, var ska jag börja. Jag har suttit i fängelse 20 år för folkmord, ett litet, och diverse utrensningar. Jag är ganska bra på att laga datorer och jag kan första hjälpen.”


Leave a Reply